KabelTv via fiber

Antennutgång på fibernod ansluts till husets befintliga antennuttag

Med KabelTV via fiber menas att fibernodens TV-utgång ansluts till husets befintliga TV-nät med befintliga TV-uttag olika rum. I fibernoden omvandlas den digitala TV-signalen överförd via fibern till både analoga och digitala utsändningar som skickas till husets befintliga TV-uttag.

För att se på digitala TV-kanaler utan box krävs att TV:n har stöd för DVB-C (vilket de flesta moderna TV-apparater gör idag). För att se på kodade digitala kanaler krävs även en CA-modul i TV:n där man placerar ett programkort (ett kort för varje TV) som man abonnerar på hos tjänsteleverantören av beställd TV-tjänst. Har inte TV:n stöd för DVB-C går det att införskaffa digitalbox (en för varje TV).

Det analoga utbudet går att se på i alla TV-apparater och då behövs ingen box.

Fördelen med KabelTv via fiber är att det inte behöver byggas något nätverk eftersom husets befintliga TV-antennkabel används samt att ingen box behövs om man har en modern TV.

Beställa kabelTv via fiber

Föreningen har under hösten 2012 driftsatt en lösning för KabelTV via fiber. Medlemmar kan fritt välja abonnemangsform och vilka kanaler man vill ha.

Beställa KabelTv via fiber görs genom att ringa AT-installations kundtjänst. Vi som förening har inget avtal utan  du som medlem kan fritt välja vilket abonnemang eller vilka kanaler du vill ha.

AT-installation har i sina kanalpaket både analoga och digitala signaler. När ni är i kontakt med dem är det lättast att fråga dem vilken utrustning ni behöver.

Kollektivt TV-avtal?

Årsstämman 2014 beslutade att det inte skulle tecknas något kontrakt om en gemensam lösning utan det var årsstämmans vilja att alla hushåll själva skulle sköta detta.

Support

Ibland uppstår problem som vi inte kan lösa själva. Föreningen ger ingen användarsupport på kabelTv via fiber, vänd dig istället till leverantören (avtalsparten) av den tjänst som du har problem med.

Ansluta husets antenn mot fibernoden

KabelTv via fiber innebär att man som fastighetsägare väljer bort den äldre kabelTV-lösningen. Respektive hushåll måste därför koppla om så att TV-signalen från fibernoden distribueras via husets befintliga TV-antennuttag. I våra krypgrunder hänger en lös antennkabel från fibernoden som installatören fixade när fibernätet byggdes 2012. Denna antennkabel måste skarvas ihop med husets antennkabel.

Utförliga instruktioner för hur man själv kopplar om till KabelTv via fiber finns att läsa på sidan Koppla om till kabelTv via fiber.

Eller så väljer man att anlita en firma som gör jobbet.


Nedan visas en kortfattad version av nyheter relaterade till KabelTv via fiber. Klicka på respektive rubrik för att läsa hela nyheten.

TV via fiber – information om leverantörer

Imorgon kommer som meddelat tidigare vårt abonnemang med Canal Digital och den gemensamma TV lösningen att gå ut. De flesta kanaler kommer att stängas av. Styrelsen kommer inte att ”släcka” något fysiskt imorgon och det kan vara så att de marksända kanalerna kan fungera ett tag till. Detta vet styrelsen inget om. Men för er som … Fortsätt läsa TV via fiber – information om leverantörer

Print Friendly, PDF & Email

Info om kabelTv via fiber uppdaterat

Sidorna som beskriver KabelTv via fiber är uppdaterade: För att beställa KabelTv via fiber hos Ownit skall man ringa deras kundtjänst. Sidan som beskriver hur man praktiskt ansluter husets TV-nät till fiberhubben är kompletterad med en mer utförlig beskrivning.

Print Friendly, PDF & Email

KabelTV via fiber är nu igång!

Styrelsen har under hösten fortsatt med uppgiften att ordna så att det går att förmedla kabelTv via fiber. Nu i veckan blev steg ett av tre klart vilket öppnar upp för fler möjligheter för dig som bor i området att titta på TV. Steg ett Under förra veckan fick föreningen tillbaka avtalet från ATM och … Fortsätt läsa KabelTV via fiber är nu igång!

Print Friendly, PDF & Email

Snart går det att beställa kabelTV via fiber

Samfälligheten har tecknat ett avtal med Ownit (fd ATM) som ägs av Telenor. Avtalet möjliggör att respektive medlem själv kan få tillgång till Ownit:s utbud genom att beställa något av deras paket. Avtalet kostar föreningen 25 000 kronor i anslutningsavgift vilket betyder att Ownit installerar sin TV-utrustning i det teknikskåp som finns vid lekplatsen vid övre vändplanen. … Fortsätt läsa Snart går det att beställa kabelTV via fiber

Print Friendly, PDF & Email

Styrelsen Informerar – TV lösningar i Fibernätet [uppdaterad]

Nu är fibernätet igång och alla medlemmar kan börja beställa tjänster via fibern. En tjänst som kan beställas är TV. I fibernätet finns det två alternativ för TV – IPTV och KabelTv via fiber. Vad IPTv respektive KabelTv via fiber är för något går att läsa på respektive sida, IPTV och KabelTv via fiber. Det finns … Fortsätt läsa Styrelsen Informerar – TV lösningar i Fibernätet [uppdaterad]

Print Friendly, PDF & Email

Användarinformation om IP-tjänster och dess inkoppling

Inom kort är det möjligt att beställa IP-tjänster via fibern. Därför finns det nu nya sidor som beskriver fibernoden och de tjänster som går att beställa. Läs mer om detta här: Fibernoden Internet IP-telefoni IPTV KabelTV via fiber Sidorna finns att hitta under området i huvudmenyn.

Print Friendly, PDF & Email

Fiber till Sunnersta?

  Styrelsen presenterade på senaste årsmötet ett förslag om att uppgradera central-TV-anläggningen. Den låga kvalitén på TV-signalerna har under många år varit ett ständigt återkommande diskussionsämne, vilket inte har minskat i och med att skärmstorleken på nya TV-apparater har ökat vilket ställer större krav på bra signalkvalité för att kunna leverera en bra bild. Förslaget … Fortsätt läsa Fiber till Sunnersta?

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email

Om Sunnersta av de som bor i Sunnersta