Om hemsidan

Syftet med www.sunnerstavagen.se är att informera om Sunnersta, det område som vi bor i. Hemsidan innehåller den samlade mängden information som föreningens medlemmar har tillgång till.

Publik och intern information

Informationen på www.sunnerstavagen.se är antingen publik eller intern (avsedd endast för medlemmar) varav intern information kräver att medlemmarna loggar in för att ta del av.

För att kunna logga in och läsa intern information måste dels ett användarkonto skapas och dels måste användaren även vara medlem i Sunnersta samfällighetsförening, dvs äga en fastighet i området. Styrelsen tilldelar rättigheter efter registrering när medlemskap kan styrkas.

Nyheter och statiska sidor?

Informationsinnehållet på www.sunnerstavägen.se är indelat i två olika typer av information, statiska sidor och nyheter. Statiska sidor är avsett för föreningsinformation som utgör föreningens dokumentation, att jämföra med en boendepärm. Statiska sidor uppdateras vid behov. Denna sida är ett exempel på statisk sida.

Nyheter skapas efterhand och placeras i nyhetsarkivet. En nyhet ändras normalt inte till skillnad från statiska sidor, man skapar istället en till nyhet. Nyheter som påverkar den statiska informationen (boendepärmen) innebär att informationen på de statiska sidorna uppdateras.

Diskussioner

Kommentarer kan postas av alla, oavsett om man är registrerad användare eller inte. Fördelen att posta kommentarer som inloggad användare är att man slipper ange captcha, dvs skriva av den kod som visas för att förhindra automatiskt spam i kommentarsfunktionen.

Det är endast möjligt att kommentera nyheter, inte statiska sidor eftersom statiska sidor uppdateras och då blir postade kommentarer till dessa sidor irrelevanta. Kommentera istället nyheten som publiceras för att meddela att den statiska informationen är uppdaterad. Nyheter är möjliga att kommentera upp till 14 dagar efter publicering.

Prenumerera på nyheter

Alla som har registrerat ett användarkonto på www.sunnerstavagen.se blir automatiskt tilldelade en prenumeration via e-post för nya nyheter. Varje gång en nyhet publiceras kommer prenumeranter att få e-post med en kort summering tillsammans med en länk till den fullständiga nyheten.

Det går även att prenumerera på nyheter utan att skapa ett användarkonto, detta görs under rubriken prenumerera längst upp på www.sunnerstavagen.se. Nackdelen med detta förfaringssätt till skillnad mot att skapa ett användarkonto är medlem inte får utskick för interna nyheter.

Sökmöjligheter

Längst upp till höger på varje sida finns ett sökfält som går att använda för att söka efter information på hemsidan. Sökfunktionen indexerar innehållet i nyheter, statiska sidor och kommentarer.

Tekniken bakom

www.sunnerstavagen.se är skapad med hjälp av WordPress som är ett publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Sajten använder ett tema från Yoothemes och ett antal olika WordPressplugins för att hantera den funktionalitet som krävs.


Nedan visas en kortfattad version av nyheter relaterade till  hemsidan. Klicka på respektive rubrik för att läsa hela nyheten.

Om Sunnersta av de som bor i Sunnersta