Fiberinstallation – borra själv till krypgrund?

Borr och VP-rör med elkablar

Har fått en fråga om vilken diameter man skall använda för att borra till krypgrund om fibernoden skall placeras på annat ställe in vid första TV-uttaget. Hålet skall rymma fiberkabeln och en koaxialkabel. Lämplig diameter är 16 – 20 mm, då teknikbyrån kan använda ett VP-rör för att skydda själva kabelgenomföringen.

Fibernoden skall anslutas till första TV-uttaget via en koaxialkabel (TV-antennkabel). I detta fall skall den dras från fibernoden ned i krypgrund och upp till första TV-uttaget. Införskaffning och inkoppling är inte Teknikbyråns ansvar om fibernoden placeras på annan plats än bredvid första TV-antennuttaget.

Anledningen till att placera fibernoden på annan plats än bredvid första TV-uttaget (och därmed borra till krypgrund) är att det kan bli mycket (mindre snygg) utrustning placerad vid TV-uttaget – fibernod, router, switchar, nätverkskablage, strömadaptrar etc.

Själv kommer jag att placera fibernoden i förrådet under trappan (bor inte i suterränghus).

Frågor och funderingar?

Om du har frågor och funderingar om detta, skriv då en kommentar längst ned.

Om du är medlem, logga in innan du börjar skriva din kommentar så slipper dina kommentarer bli modererade (godkännas av administratör för att undvika spam) efter första godkända kommentaren. Dessutom slipper du ange captcha varje gång du vill posta kommentarer.